W&T onderwijs op de Hoeksteen

Vandaag, 15 januari 2019, was de aftrap van het W&T onderwijs op de Hoeksteen.
De groepen 3 t/m 8 hadden in de ochtend een W&T circus. Groep 3 en 4 gingen samen met Meester Stefan aan de slag met een circuitje met de bee-bot en het bouwen van een zo’n hoog mogelijke toren van verschillende materialen. Groep 5 ging met Juf Annette aan de slag met Lego We-Do en de Ozobots, terwijl bij groep 6 en 8 Mad Science langs kwam om een workshop te geven over moleculen. Bij groep 7 was het een drukke bedoeling met PABO-studenten van Hogeschool Inholland waarbij de leerlingen verschillende proefjes konden doen over o.a. elektriciteit, lichtbreking, enz.

Het W&T circus was het startschot van waar wij de komende tijd mee aan de slag gaan op de Hoeksteen.
Zo starten we vanaf a.s. vrijdag met workshop rondes. Twee vrijdagmiddagen (en dat vier keer in totaal) gaan de leerlingen van groep 5 t/m 8 aan de slag bij een zelf gekozen (uit de aangeboden mogelijkheden) workshop. Wat we komende vrijdag precies gaan doen weten de kinderen wel al, maar blijft voor u nog even een verrassing.
Daarnaast komt Mad Science binnenkort weer een naschoolse activiteit aanbieden, gaan we aan de slag met verschillende thema’s, werken we steeds meer met onderzoekend en ontwerpend leren ipv uit een werkboek, enz. Hier zullen we u binnenkort over informeren.

Het motto van onze school is niet voor niets, Gun alle kinderen alle kansen, maak hun leven rijk en betekenisvol.
We laten de kinderen werken aan hun talenten en proberen de kinderen op zoveel mogelijk verschillende manieren te laten leren, dus ook met het opdoen van onderzoeksvaardigheden.

Heeft u als (groot-)ouder een talent waar u een workshop over kunt geven (denk aan een dansworkshop, haken, schilderen, dramales, lekker koken of bakken, programmeren, solderen, fotografie, enz.)? Dan kunt u zich opgeven bij meester Stefan (groep 8) of juf Annette (groep 6). Opgeven bij de leerkracht van uw zoon of dochter kan natuurlijk ook altijd.