Wij zijn Gezonde School!

Stefan van BodegravenAlgemeen of Social Schools

In mei 2021 hebben wij als school het vignet Gezonde School behaald. Dit hebben we behaald vanwege het beweegaanbod bij ons op school. Om dit te vieren, maakten we al eerder een ontzettend leuk filmpje.

Dat aanbod is het het bedrijf achter Gezonde School opgevallen en hebben korte inspiratiefilmpjes opgenomen bij ons op school, speciaal voor andere basisscholen. Kijkt u mee?

Het NOS Jeugdjournaal kwam al eens langs bij ons om te kijken naar ons beweegaanbod tijdens de lockdown. Klik hier om dit te bekijken.

Met onze beweegtrappen oefenen we door te bewegen extra met de tafels of breuken. Dit combineren we met bewegend leren in de klas, speciaal voor als je niet zo lang stil kunt zitten.

In de lokalen van de bovenbouw staan hometrainers. Ook is er een extra ruimte met hoge tafels, waar leerlingen staand les krijgen. Dit breiden we de komende tijd nog uit naar elastieken om te kunnen wiebelen met je voeten, zit ballen, enz.

Rob Storm is op onze school de beweegcoach. Wat zijn rol inhoudt, ziet u in de volgende filmpjes.

Leerlingen uit groep 8 zijn opgeleid tot Juniorcoaches. Zij begeleiden in de pauzes de spellen. Hoe dat in zijn werk gaat ziet u hier.