Wij vinden het belangrijk om kinderen bewust te maken van een gezonde levensstijl. Wij geloven dat kinderen beter presteren als zij voldoende en regelmatig bewegen, gezond eten en een goede nachtrust hebben gehad.

Hier dragen wij op school ook aan bij. Denk hierbij aan:

• Twee momenten bewegingsonderwijs
  • Drie fruitdagen per week
  • De kleuters spelen dagelijks buiten
  • Motoriek observaties bij de kleuters (Zie volgende kopje)
  • Acht leskisten met verschillend materiaal dat kinderen laat kennismaken met nieuwe sporten of beweegactiviteiten, zoals hockey of boogschieten.
  • Deelname aan sportevenementen als schoolvoetbal en Raboloop.
  • De Feyenoord schoolweek, waarin wij voetballessen krijgen, een stadion rondleiding krijgen en een wedstrijd bezoeken.
  • Naschoolse activiteiten, verzorgd door Marlyne In & Outdoor, met de nadruk op sport en bewegen. Denk hierbij aan freerunnen of krav maga.

Ook tijdens de reguliere lessen zitten de kinderen niet lang stil. Door middel van actieve werkvormen zijn de kinderen bezig met de lesstof terwijl ze in beweging zijn. Een voorbeeld: De kinderen krijgen een kaartje met een som. Op de achterkant staat het antwoord. Ze lopen naar een klasgenootje toe en laten de som zien. Het klasgenootje rekent de som uit en samen bekijken ze het antwoord. Daarna wisselen ze van kaartje en zoeken ze een ander klasgenootje op.

Tussen de lessen door wordt ook gebruik gemaakt van ‘energizers’. Dit zijn groepsopdrachten waarbij de kinderen op een actieve manier ontspannen en tegelijkertijd aan groepsvorming werken.