Leerlingen van De Hoeksteen present voor ouderen

Stefan van BodegravenAlgemeen of Social Schools

Eén van de speerpunten tijdens de ambtsperiode van kinderburgemeester Anaïs Swirc was het leveren van een bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid en aan het creëren van ontmoeting tussen kinderen en ouderen. Onlangs werden er een tweetal mooie bezoektrajecten feestelijk afgesloten op CBS De Hoeksteen met hun groep 7 (schooljaar 2018-2019) leerlingen.

Deze leerlingen hebben de afgelopen maanden wekelijks bezoekjes gebracht aan de ouderen in Laurens De Elf Ranken en Borgstede. Zij maakten een praatje, namen lekkers mee, deden een spelletje en spraken met de ouderen over vroeger. Afgelopen donderdag en vrijdag kwamen de ouderen ditmaal naar de scholen toe. Bij de afsluiting bij CBS De Vrijenburg waren ook de kinderburgemeester en burgemeester Van Belzen aanwezig die de leerlingen toespraken.

“Jullie hebben een brug geslagen tussen jongeren en ouderen en jullie zijn letterlijk de drempel over gestapt. Ik vind dat geweldig en ik hoop dat jullie dat zullen blijven doen” aldus burgemeester Van Belzen.

Eén van de aanwezige ouderen vertelde hoe blij zij was met de wekelijkse bezoekjes van de kinderen en hoe belangrijk het is voor ouderen om gezien te worden en mee te blijven tellen. Dankzij het succes van de bezoekjes gedurende dit leerjaar liggen de plannen voor een vervolg in het nieuwe schooljaar alweer klaar. En dat is voor de huidige kinderburgemeester het best denkbare resultaat van haar initiatief.

Lees hier het hele artikel in De Schakel Barendrecht.